Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Μαρινάτα με μέλι και θυμάρι για το χοιρινό


Μαλακώνουμε και αρωματίζουμε τα κρεατικά και νοστιμίζουμε τα λαχανικά χρησιμοποιώντας μαρινάτες. Θυμόμαστε πως το ωμό κρέας, τα ψάρια και το κοτόπουλο μπορεί να «περάσουν» επιβλαβή βακτήρια στη μαρινάτα, οπότε αφενός τα βάζουμε στο ψυγείο κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος κι αφετέρου δε χρησιμοποιούμε τη μαρινάτα που περίσσεψε για σάλτσα, εκτός και αν τη βράσουμε καλά.  Τέλος, καλό είναι το μαρινάρισμα να γίνεται σε γυάλινα ή πλαστικά σκεύη, και όχι μεταλλικά.

Μαρινάτα με μέλι και θυμάρι για το χοιρινό: 2 κουταλιές της σούπας μέλι κάπως αραιό (ανθόμελο), 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ο χυμός 2 λεμονιών, φρέσκο θυμάρι. 
Χρόνος μαριναρίσματος: 1 ώρα

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas