Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Οι μέλισσες πολεμούν τον καρκίνο (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι μέλισσες σώζουν τον κόσμο, για άλλη μια φορά. Στην έκθεση της Αμερικανικής ένωσης χημικών (ACSAmericanChemicalsociety), διαβάζουμε ότι το δηλητήριο φιδιού, σκορπιού ή μέλισσας θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση μιας νέας γενιάς φαρμάκων που καταπολεμούν τον καρκίνο.

Όπως λένε, είναι δυνατόν να στοχεύουν πρωτεΐνες δηλητήριο ειδικά σε κακοήθη κύτταρα ενώ να διαφυλάσσουν τα υγιή, και έτσι να μειώνονται ή και να εξαλείφονται οι παρενέργειες που προκαλούν σε διαφορετική περίπτωση οι τοξίνες.
« Έχουμε χρησιμοποιήσει με ασφάλεια τοξίνες δηλητήριο σε μικροσκοπικά σωματίδια μεγέθους νανομέτρων για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και κυττάρων μελανώματος στο εργαστήριο,» λέει ο Dipanjan Pan, Ph.D., επικεφαλής της μελέτης αυτής. «Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια, τα οποία είναι καμουφλαρισμένα από το ανοσοποιητικό σύστημα, μεταδίδουν την τοξίνη κατευθείαν στα καρκινικά κύτταρα, απαλλάσσοντας τον κανονικό ιστό»

Ο Pan λέει ότι το επόμενο βήμα είναι να εξετάσουν τη νέα θεραπευτική μέθοδο σε αρουραίους και χοίρους. Τελικά, ελπίζουν να ξεκινήσουν μια μελέτη στην οποία να συμμετέχουν ασθενείς. Ο ίδιος εκτιμά ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

Η ACS είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που χρηματοδοτείται από το αμερικανικό Κογκρέσο. Με περισσότερα από 161.000 μέλη, η ACS είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο επιστημονική ένωση και παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή πρόσβασης σε έρευνες χημείας μέσω πολλαπλών βάσεων δεδομένων, περιοδικών και επιστημονικών συνεδρίων. Τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, DC, και στο Columbus, Οχάιο.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas