Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Manuka: Ο Βασιλιάς του μελιού από τη Νέα Ζηλανδία!


To μέλι Manuka δεν είναι μόνο το προνόμιο της αποκλειστικής διάθεσης για τη Νέα Ζηλανδία , αλλά και το πιο θρεπτικό μέλι στον κόσμο, γι’ αυτό άλλωστε δεν είναι τυχαία η εθνική του ονομασία , «Βασιλιάς μελιού» .
Το μέλι Manuka συλλέγεται από τα λουλούδια του θάμνου Manuka , ενός άγριου τσαγιού , οι φαρμακευτικές ιδιότητες του οποίου ήταν γνωστές από την αρχαιότητα ακόμη από τις φυλές Μαορί . Στη γλώσσα των Μαορί η λέξη Manuka σημαίνει καλή διάθεση , ενεργητικότητα , ενθουσιασμός .Παρά το γεγονός ότι ακόμη και οι πρώτοι άποικοι της Νέας Ζηλανδίας παρατήρησαν ότι οι ντόπιοι χρησιμοποιούν με επιτυχία το manuka σε διάφορα εγκαύματα , τραύματα και δερματίτιδες , η έρευνα σχετικά με τις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του μελιού Manuka ξεκίνησε μόλις πριν από 30 χρόνια και έδειξε ως αποτέλεσμα την απίστευτη ικανότητα του μελιού να καταστρέφει επιτυχώς διάφορα βακτήρια όπως ο Staphylococcus aureus, τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα λόγω της υψηλής αντοχής τους σε ποικίλα είδη αντιβιοτικών . Επιπροσθέτως, εξακριβώθηκαν και οι αντιφλεγμονώδεις , αντιμικροβιακές , αντιιικές , αντιοξειδωτικές , αντισηπτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες του Manuka μελιού . 
Αυτή η μοναδική ικανότητα του Manuka μελιού οφείλεται στην παρουσία σε αυτό ειδικής ουσίας φυσικής προέλευσης , που ονομάζεται - μεθυλογλυοξάλη ή MgO, η οποία κυμαίνεται σε αυτό από 100 έως 1000 mg / kg, και το καθιστά ένα εξαιρετικά ισχυρό φάρμακο. Για παράδειγμα, σε άλλους τύπους μελιού η MGO κυμαίνεται από 0 έως 10 mg / kg . Όσο υψηλότερη είναι η συγκέντρωση της μεθυλογλυοξάλης , τόσο ισχυρότερες είναι και οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του μελιού , πόσο μάλλον στην περίπτωση του Manuka μελιού . 
Ο μηχανισμός της επίδρασης της MGO πάνω στο βακτήριο « Staphylococcus aureus » μπορεί να διαπιστωθεί με το παράδειγμα ενός ανθρώπινου κυττάρου. Όταν το εν λόγω βακτήριο εισέρχεται στο κύτταρο , αυτομάτως αρχίζει να τρέφεται με τα θρεπτικά συστατικά του κυττάρου , πολλαπλασιάζεται και αρχίζει να αφαιρεί τα θρεπτικά συστατικά των γειτονικών κυττάρων .Το Methylglyoxal ή MGO μελιού διεισδύει μέσα στο προσβεβλημένο κύτταρο και βοηθάει το κύτταρο να αποβάλει την υγρασία του , αποτρέποντας έτσι τη δυνατότητα του επιβλαβούς σταφυλόκοκκου να συνεχίζει να τρέφεται , πράγμα που οδηγεί στην εξόντωσή του , και το κύτταρο αποκαθιστά τα επίπεδα της υγρασίας κι ανανεώνεται . Έτσι , η θεραπευτική δύναμη του μελιού Manuka μετριέται σε MgO, αλλά δεν περιέχουν όλα τα είδη μελιού Manuka την ίδια ποσότητα μεθυλογλυοξάλης .
Ανάλογα με την ποσότητα της ουσίας στο μέλι ,το κατηγοριοποιούν ως προς το βαθμό της δραστηριότητας ή ως προς το UMF (Unique Manuka Factor), που καθορίζει την ποσότητα της MGO σε χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόγραμμο μελιού . Έτσι οι θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού χαρακτηρίζονται μέτριες (MGO 100+, 10+) , υψηλές (MGO 250+, UMF 15+), ύψιστες (MGO 400+, UMF 20+) και υπερ-ενεργές (MGO 550+, UMF 25+) ως προς τους δείκτες δραστηριότητας . Το Manuka μέλι με δείκτες 30+ MGO ή 5+ UMF θεωρείται ένα κοινό μέλι με μηδενική ειδική βακτηριοκτόνο δράση .

Το Manuka μέλι με υψηλότερο δείκτη δραστηριότητας MGO 400+, UMF 20+ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του κρυολογήματος και του πονόλαιμου , για τα έλκη στομάχου , τη δερματίτιδα , τα εγκαύματα , τις πληγές , τα εξανθήματα , την ακμή , τις κατακλίσεις , τις εκδορές , τα φλεβικά έλκη . Το υπερδραστικό μέλι με δείκτες MG 550+, UMF25 + είναι κατάλληλο για τη θεραπεία μολυσμένων τραυμάτων.
Η εσωτερική χρήση του Manuka μελιού είναι επίσης κατάλληλη , αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η εξατομικευμένη αντίδραση. Σε κάθε περίπτωση , η διαβούλευση με ένα γιατρό θα πρέπει να γίνει εκ των προτέρων.


Το μέλι μανούκα είναι γνωστό ότι θεραπεύει τα παρακάτω προβλήματα υγείας και ομορφιάς: 


Δερματίτιδα
Μολύνσεις από Σταφυλόκοκκο
Φλόγωση
Τραύματα 

Κάποια από τα λοιπά ιατρικά οφέλη του μελιού μανούκα περιλαμβάνουν: 


Αντιμετώπιση κρυολογήματος και ανακούφιση από πονόλαιμο
Επούλωση σπυριών, τραυμάτων και ελκών
Θεραπεία στομαχικού έλκους
Εγκαύματα και έλκη από πίεση καταπραΰνονται και θεραπεύονται
Αντιμετώπιση σταφυλόκοκκου και άλλων μολύνσεων 

Όμως το μέλι μανούκα δεν είναι φανταστικό μόνο για την υγεία μας- είναι φανταστικό και για την ομορφιά μας!

 Το να απλώνετε το μέλι αυτό στο δέρμα σας θα βελτιώσει σίγουρα την ποιότητά του, ενώ παρέχει και τα ακόλουθα οφέλη:
Το δέρμα σας θρέφεται και ενυδατώνεται.
Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, έναν παράγοντα-κλειδί για τη διατήρηση του δέρματός μας ελαστικού και νεανικού σε εμφάνιση.
Έχει αντί-γηραντικές ιδιότητες που βοηθούν να απαλυνθούν οι λεπτές γραμμές που αποκτούμε με την πάροδο του χρόνου, κάνοντάς τες πολύ λιγότερο εμφανείς.
Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες (αυτές είναι υπεύθυνες για διάφορα προβλήματα υγείας, όπως τον καρκίνο, και επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης).
Βοηθά να επουλωθεί το δέρμα όπου έχει υποστεί βλάβη, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του δέρματος που βρίσκονται αρκετά κάτω από την επιφάνειά του και τα οποία δε μπορούν να φτάσουν άλλα προϊόντα.
Βοηθά οποιονδήποτε έχει ακμή, σπυράκια, έκζεμα ή ψωρίαση.
Θα σας αφήσει μια πανέμορφη, λαμπερή επιδερμίδα. 

Αν και δύσκολα θα βρείτε μέλι μανούκα στο μπακάλικο της περιοχής σας, θα το βρείτε σίγουρα σε οποιοδήποτε κατάστημα υγιεινής διατροφής.Το μέλι μανούκα μπορεί να ήταν άγνωστο σχεδόν σε όλους τελευταία, αλλά κάνει δυναμική επιστροφή καθώς οι επιστήμονες ανακαλύπτουν ολοένα και περισσότερα οφέλη του όχι μόνο για την υγεία μας, αλλά και για την ομορφιά μας.

Τιμή και που το βρίσκετε εδώ.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas