Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

25 εκπληκτικά τατουάζ με θέμα την μέλισσα




Από τα προϊστορικά χρόνια οι άνθρωποι γνώριζαν και διαχειρίζονταν την μέλισσα και τα προϊόντα της.
Στην Αιγυπτιακή μυθολογία, όταν ο Θεός Ρα έκλαψε, τα δάκρυα του έπεσαν στο έδαφος και μετατράπηκαν σε μέλισσες. Θα την συναντήσουμε σε αρκετές παραστάσεις και ιερογλυφικά από την Αρχαία Αίγυπτο. Στην Ελληνική μυθολογία οι Θεοί του Ολύμπου τρέφονταν με νέκταρ και αμβροσία.
Ο μέγας νομοθέτης των Αθηναίων Σόλων (640-558 π.Χ.) θέσπισε διάφορα νομοθετικά μέτρα για την μελισσοκομία της εποχής εκείνης. Ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης (462-352 π.Χ.) συνιστούσε το μέλι σε όλους τους ανθρώπους αλλά ιδιαίτερα στους ασθενείς.

Η μέλισσα εμφανίστηκε στον πλανήτη μας πριν από 80 εκατομμύρια χρόνια, περίπου πολύ νωρίτερα από την εμφάνιση του ανθρώπου. Οι μέλισσες ζουν σε μεγάλες οικογένειες, μέσα σε κυψέλες και ανήκουν στην κατηγορία των εντόμων που παρουσιάζουν μια σαφή ιεράρχηση. Σε κάθε οικογένεια υπάρχει μια "βασίλισσα", που έχει σαν μοναδική αποστολή να εξασφαλίζει τον πολλαπλασιασμό της οικογένειας. Η οικογένεια αποτελείται ακόμη απο τους κηφήνες, που προορίζονται να γονιμοποιήσουν μόνο μια φορά τη βασίλισσα και στη συνέχεια να πεθάνουν. Τέλος κάθε οικογένεια αποτελείται από μερικές χιλιάδες θηλυκές μέλισσες, που είναι στείρες και λέγονται "εργάτριες". Οι εργάτριες, που αποτελούν και το βασικό πληθυσμό, έχουν πολλές και σύνθετες αποστολές, αρχίζοντας από τη δημιουργία αποθεμάτων τροφών, μέχρι τη φύλαξη της κυψέλης και την περιποίηση των μικρών.


Παρακάτω ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από tattoos με θέμα την μέλισσα.



























Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas