Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Κατασκευάζει κοσμήματα από μέλισσες, χρυσό και ρετσίνι


Η Μαρίνα Νικολουλέα είναι ελληνικής καταγωγής σχεδιάστρια, που ζει και εργάζεται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.
Αν και σπούδασε Ζωολογία και Γενετική, αποφάσισε να εφαρμόσει τις γνώσεις της στη δημιουργία μιας πρωτότυπης σειρά κοσμημάτων. Τα κοσμήματα της συλλογής Queen Bee κατασκευάζονται από μέλισσες, χρυσό και ρετσίνι.
Εκτός από τα πρωτότυπα κοσμήματα που εντυπωσιάζουν, η ομογενής σχεδιάστρια προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει για την απειλή εξαφάνισης του πληθυσμού των μελισσών.
Η οικογένειά της, είχε μελίσσια και η ίδια δεν θυμάται ποτέ να την έχουν τσιμπήσει μέλισσες.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Μελβούρνη στην Αυστραλία. Οι γονείς μου είχαν γεννηθεί στην Πελοπόννησο και μετανάστευσαν στην Αυστραλία σε νεαρή ηλικία.» λέει στη συνέντευξη της στο ellines.com
Είναι αυτοδίδακτη και εμπνέεται από την φύση και τη Γη και την ανάγκη της να ενημερώνει για τη διατήρηση του φυσικού μας περιβάλλοντος.
Κάθε κόσμημα χρειάζεται πάνω-κάτω μία εβδομάδα για να ολοκληρωθεί. Η Μαρίνα προσπαθεί να τα φτιάχνει κατά δεκάδες, δεχόμενη συχνά και ειδικές παραγγελίες.
Αφού περισυλλέξει τις νεκρές μέλισσες, τις τοποθετεί σε ρετσίνι, το οποίο εν συνεχεία περνά από αμμοβολή.
«Η σειρά κοσμημάτων Queen Bee αποτελείται από δείγματα πραγματικών μελισσών σε ρετσίνι, μαζί με φύλλα χρυσού και κερί μέλισσας. Ως μελισσοκόμος, παρατηρώ από πολύ κοντά τις μέλισσες και εντυπωσιάζομαι με την ομορφιά τους. Τα κοσμήματα μου είναι ένας τρόπος να φέρω την ομορφιά των μελισσών πιο κοντά στους ανθρώπους με έναν προσωπικό τρόπο, αναπαριστώντας τις μέσω της τέχνης και της μόδας. Το φύλλο χρυσού συμβολίζει το μέλι, το «υγρό χρυσάφι», όπως συνήθιζαν να το αποκαλούν στον αρχαίο κόσμο. Τα δείγματα από πραγματικές μέλισσες συμβολίζουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει η κάθε μέλισσα ξεχωριστά στον κόσμο και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το είδος τους, όπως η Διαταραχή Κατάρρευσης Αποικίας. Μεγαλώνοντας, έβλεπα τον μπαμπά μου να διατηρεί μελίσσια και μου άρεσε το μέλι! Τώρα που έχω εγώ η ίδια μελίσσια, έμαθα πολλά περισσότερα για τις μέλισσες και θέλω να δείξω την ομορφιά τους και να προωθήσω την ενημέρωση σχετικά με τη σημαντικότητα.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas