Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΗ!!


Παίρνοντας σαν αφορμή το τηλεφώνημα ενός φίλου μελισσοκόμου από νησί του Κεντρικού Αιγαίου σχετικά με μια τηλεφωνική συζήτηση που είχαμε πριν μερικές μέρες σχετικά με την ποιότητα των βασιλισσών( γενετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την ανθεκτικότητα σε ασθένειες και εχθρούς, καθαρότητα φυλής, κλπ) που πωλούνται στης Ελληνική Επικράτεια από Έλληνες ΄΄βασιλοτρόφους΄΄ και αλλοδαπούς , ο συγκεκριμένος φίλος έκανε τηλεφωνική επικοινωνία με όλους σχεδόν τους ΄΄βασιλοτρόφους΄΄ που διαφημίζονται στα μελισσοκομικά περιοδικά σε περίοπτη θέση και διαπίστωσε έκπληκτος ακριβώς αυτά που ισχυριζόμουν εξαρχής σχετικά με το ότι: 
Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΊΝΑΙ ΓΥΜΝΗ.
Κανείς ΄΄βασιλοτρόφος΄΄ δεν ελέγχει την ποιότητα των κηφήνων που ζευγαρώνουν με την συγκεκριμένη φυλή που λένε ότι πουλάνε π.χ.
Στην Κρήτη πωλούνται βασίλισσες Καυκάσιας φυλής!! που ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα με άγνωστης προέλευσης κηφήνες όχι μόνο του ίδιου μελισσοκομείου αλλά και των γειτονικών μελισσοκομείων 
  • Στην Βόρεια Πελοπόννησο πωλούνται βασίλισσες Κεκρόπιας φυλής με κηφήνες από κοφίνια Χαλκιδικής(Μακεδονική φυλή)!!
  • Από γνωστό ΄΄βασιλοτρόφο΄΄ της Χαλκιδικής πωλούνται βασίλισσες σημαδεμένες με χρώμα της προηγούμενης χρονιάς γιατί του τελείωσε ο μαρκαδόρος της φετινής χρονιάς(!!).
  • Δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένο η μεθοδολογία και τα αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία έγινε η ΄΄γενετική βελτίωση΄΄ των συγκεκριμένων βασιλισσών που πωλούνται, δεν υπάρχει πιστοποιητικό γενεαλογικού δένδρου(!!) για να φαίνεται σε βάθος χρόνου τα αποτελέσματα της γενετικής βελτίωσης στα τόσα χρόνια που πωλούν καθαρόαιμες βασίλισσες(!!).
  • Δεν υπάρχει η συντεταγμένη Πολιτεία (εργαστήρια μελισσοκομίας)να ελέγχει τα παραπάνω και να επιβάλει( το Υπουργείο σαν Εποπτεύουσα Αρχή) και τα απαραίτητα πρόστιμα( εδώ γελάνε!!).


Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να πωλούνται χιλιάδες ΄΄ καθαρόαιμες ΄΄βασίλισσες από ΄΄επαγγελματίες βασιλοτρόφους΄΄΄ σε τιμές 12-15 ευρώ και πάνω .

Ένας μέσος ΄΄βασιλοτρόφος΄΄ που σέβεται τον εαυτό του πωλεί 10.000-20.000 βασίλισσες Χ 12 ευρώ = 120.000-240.000 ευρώ διόλου ευκαταφρόνητος τζίρος (ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!)ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ που έχουν την εντύπωση ότι πήραν καθαρόαιμες βασίλισσες TURBO!!!

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, ας αποδείξουν το αντίθετο!!

Όχι σε μένα φυσικά, δεν επιζητώ κατι τέτοιο.

Ίσως λανθασμένα δίνεται η εντύπωση ότι έχω εμπάθεια με αυτούς που πουλάνε βασίλισσες, απεναντίας, επικροτώ και επαυξάνω.

Οι μέλισσες δεν είναι όμως ενσταυλισμένες για να πείς ότι ελέγχεις που πάνε και με ποιόν ζευγαρώνουν οι βασίλισσες με τους κηφήνες. Καθημερινά γίνονται μετακινήσεις χιλιάδων κυψελών από την μια άκρη της Ελλάδος στην άλλη.

Το ζήτημα είναι ότι δεν είναι εάν παράγονται βασίλισσες στην Ελλάδα αλλά τι βασίλισσες πωλούνται, υπό ποιόν έλεγχο, τι ζημιά μπορεί να κάνει αυτό το μπέρδεμα φυλών ,όλων των φυλών του Ισραήλ( παρεπιμπτόντως 12 ήταν οι φυλές αλλα μία ήταν η επιούσια του Θεού!!!).

Αυτή την στιγμή γίνεται ένα ΜΠΑΧΑΛΟ με ανυπολόγιστες συνέπειες στο εγχώριο γενετικό υλικό και γενικά στην μελισσοκομία.

Σχόλιο Μαρκιανού Κουτρούλη:

Νοιώθω την ανάγκη να πω δυο λογια για τους μελισσοκόμους που περιμένουν να πάρουν μελι από τις Βασίλισσες που αγοράζουν.

Εδώ τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα περιμένουν, διότι μια καινούργια Βασίλισσα δεν θα δώσει ποτέ αυτό που μπορεί να δώσει την χρονιά που γεννήθηκε, άλλα την επόμενη.
Πάλι θα αναφερθώ στον μοναχό Ανταμ ,που μας λέει οτι στο μοναστήρι τους, τις καινούργιες Βασίλισσες τις βάζουν σε 4τρακυψελιδια Dadant=(6κυψελιδια Langstroth) για να ξεχειμωνιάσουν και τον Μάρτιο που γίνεται ο πρώτος έλεγχος βλέπουν την αξία της κάθε Βασίλισσας και ανάλογα πράττουν, δηλαδή, αλλάζουν τις παλιές η αυτές που χάθηκαν, η τις τοποθετούν σε κανονικές κυψέλες εφ'οσον αξίζουν.

Τις δευτεροχρονες, αυτές που έδωσαν μελι τις αλλάζουν την επόμενη Άνοιξη (τρίτο χρόνο).Τώρα, πως θα γίνει αυτό αγοράζοντας Βασίλισσες δεν μπορώ να το φανταστώ.

Καλό είναι ο καθένας να προβληματιστεί, να πάρει από κάποιο αναγνωρισμένο εκτροφείο Βασίλισσες για εκτροφή (1-2-3-4)ανάλογα τον αριθμό κυψελών και αντικατάστασης ,να κάνει μονός του εκτροφή, και για τους κηφήνες, έτσι τα εκανε η φυση,οι Βασιλισσες να παίρνουν το 60-65% από την μανα και το υπόλοιπο 30-40% απο τον πατέρα -τους, κηφήνες.

Αυτό, όπως πρέπει να ξέρουμε, γίνεται διότι:

Η Βασίλισσα βγαίνει από γονιμοποιημένο αυγό, πατέρα και μάνας
πέρμα Κηφήνα+Βασίλισσας)
ενώ ο κηφήνας παίρνει μόνον από την μάνα το αυγό είναι αγονιμοποίητο χωρίς σπέρμα κηφήνα.

Καθαρόαιμες βασίλισσες δεν υπάρχουν.

Βασίλισσες εκτροφης, Ναι.

Παραγωγικές και μη ,Ναι.

Αερολόγοι...Ναι.

Μελισσοκόμοι????? Αυτοι που πουλανε....ΝΑΙ.-

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas