Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Νέα εφαρμογή για τους μελισσοκόμους (ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΑΓΓΛΙΚΑ)


<<BeeFiles>>
 Η νέα εφαρμογή για τους μελισσοκόμους.
Η εφαρμογή αυτή δημιουργήθηκε από τους μελισσοκόμους Γιάννη και Δημήτρη Λάσκαρη προκειμένου να βοηθήσει τον ερασιτέχνη αλλά και επαγγελματία μελισσοκόμο στην αποτελεσματική επιθεώρηση του μελισσοκομείου του/ των κυψελών του.

Πως λειτουργεί:
Πρόκειται για μία εύχρηστη εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο,ώστε σε ελάχιστο χρόνο και με απλές κινήσεις να καταγράφονται γρήγορα
και ιδιαίτερα εύκολα, όλα εκείνα τα χρήσιμα στοιχεία που προκύπτουν από τον
διακριτό έλεγχο κάθε κυψέλης. Στην εφαρμογή είναι δυνατόν να καταγράψει
κανείς γενικές πληροφορίες όπως πληθυσμό κυψέλης, ποσότητα γόνου, ποσότητα μελιού και ποσότητα γύρης καθώς και όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη βασίλισσα , τη βασιλοτροφία, τις ασθένειες που είναι πιθανόν να προκύψουν, τις θεραπείες που έχουν εφαρμοστεί και πλήθος άλλων χρήσιμων πληροφοριών που αποθηκεύονται στη συσκευή από όπου χρησιμοποιείται η εφαρμογή (android κινητών ή android τάμπλετ). 
Η εφαρμογή υποστηρίζει δύο γλώσσες ( ελληνικά και αγγλικά) και επιτρέπει την εξαγωγή αρχείων στον υπολογιστή, έτσι ώστε να καταγράφεται το ετήσιο ιστορικό της επιθεώρησης και να μπορεί κανείς να ανατρέξει οποτεδήποτε στα αποθηκευμένα δεδομένα για να συγκρίνει τη δυναμικότητα του μελισσοκομείου του χρόνο με το χρόνο.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της εφαρμογής είναι ότι δεν απαιτεί ακριβές συσκευές για να λειτουργήσει, (φτάνει να υποστηρίζεται από λειτουργικό android) , ενώ μπορεί να αναγνωρίσει κυκλώματα NFC, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον μελισσοκόμο να μαρκάρει την κυψέλη εκτός από την κλασσική πυροσφραγίδα, να βλέπει τις λεπτομέρειες απευθείας στη συσκευή του και ξεχωριστά για κάθε κυψέλη και να έχει τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο σε όλο το μελισσοκομείο (από μία κυψέλη έως….).
Δηλ.η εφαρμογή μπορεί να συνδεθεί με μικρά τσιπάκια, τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν σε κάθε κυψέλη. Με αυτόν τον τρόπο, ο μελισσοκόμος έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για την κάθε κυψέλη ξεχωριστά. «Μόλις ο χρήστης σκανάρει στο κινητό του το τσιπάκι, μπορεί να έχει απομακρυσμένα πληροφορίες, όπως τον κωδικό του μελισσοκομικού βιβλιαρίου, ποια κυψέλη είναι αδύναμη, αλλά να κάνει και μία σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες, ακόμα και με την προηγούμενη χρονιά, για τη βιωσιμότητα της κυψέλης του.

  Η BeeFiles βρίσκεται σε λειτουργία τα τελευταία δύο χρόνια και οι χρήστες της είναι γύρω στους 5.000. Όπως αναφέρει ο Δ. Λάσκαρης την εφαρμογή την χρησιμοποιούν μελισσοκόμοι από την Ελλάδα, την Αμερική, την Πολωνία και την Ιταλία, ενώ είναι μεταφρασμένη στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Επόμενοι στόχοι
 Η αναβάθμιση και η εξέλιξη της εφαρμογής βρίσκονται στους πρώτους στόχους του Δημήτρη και του Γιάννη, αφού, όπως τονίζει ο Δ. Λάσκαρης, «δεχόμαστε αρκετά σχόλια από τους χρήστες για το πώς τους έχει βοηθήσει η εφαρμογή, αλλά και το τι θέλουν να αλλάξει. Εμείς θέλουμε να την εξελίξουμε και άλλο, ώστε να μπορείς να έρχεσαι σε επαφή με κάποιον μελισσοκόμο που να ξέρει να σου προτείνει κάποια θεραπεία».
Η εφαρμογή παρέχεται δωρεάν για όλους μέσω του google app store.

https://goo.gl/IS9DWJ

Σχετικό βίντεο για την χρήση της εφαρμογής μας :

https://goo.gl/IS9DWJ

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas