Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Μελίσσια και παραγωγή μελιού στις ταράτσες του Σαν Φρανσίσκο (BINTEO)


Μελίσσια στις ταράτσες τους αποφάσισαν να τοποθετήσουν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την αύξηση του πληθυσμού των συγκεκριμένων εντόμων.

Με τον αριθμό των μελισσών στις ΗΠΑ να έχει μειωθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, οι ιθύνοντες των ξενοδοχείων σκέφτηκαν να δημιουργήσουν έναν «αυτοκινητόδρομο» για τα έντομα στον ουρανό, δεκάδες μέτρα πάνω από τους πολυσύχναστους δρόμους της 13ης μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ, όπως περιγράφει το Associated Press.

Κάποια από τα μελίσσια, μάλιστα, τοποθετήθηκαν σε ουρανοξύστες, με τις μέλισσες να... απολαμβάνουν μία μάλλον ζηλευτή θέα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μέλι που παράγεται αξιοποιείται στις κουζίνες των ξενοδοχείων.
Η υλοποίηση της ιδέας ξεκίνησε την περασμένη χρονιά, ενώ φέτος συμμετέχουν στη δράση περισσότερα ξενοδοχεία, με τις μέλισσες που πετούν πάνω από το Σαν Φρανσίσκο να φτάνουν τα «μερικά» εκατομμύρια, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η μέλισσα ζει στη Γη το λιγότερο 15 εκατομμύρια χρόνια και θεωρείται από τους πιο παλιούς κατοίκους της. Είναι από τα ελάχιστα είδη των εντόμων τα οποία ο άνθρωπος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί, εκτιμώντας ότι μπορεί να αποκομίσει οικονομικά οφέλη, πέρα από τροφή.

Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, πάνω από το 44% των αποικιών μελισσών στις Ηνωμένες Πολιτείες χάθηκε μέσα σε έναν χρόνο.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas