Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ ΑΝ ΤΡΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ;


Μια γυναίκα λοιπόν τόλμησε να ακολουθήσει τις διατροφικές συμβουλές που ανίχνευσε σε μια δίαιτα στο διαδίκτυο και αποφάσισε για μια ολόκληρη εβδομάδα να μην τρώει τίποτα άλλο πέρα από σκόρδο και μέλι.

Το σκόρδο λοιπόν είναι ένα από εκείνα τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε κάθε κουζίνα του πλανήτη και δίνει γεύση σε κάθε τροφή, ενώ χαρακτηριστική είναι η πολύ έντονη μυρωδιά του. Για πάρα πολλά χρόνια επιπλέον το σκόρδο χρησιμοποιείται ως μέσο θεραπείας διαφόρων ασθενειών, ενώ πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι μειώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και νεοπλασμάτων, και έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Οι ενώσεις θείου και συγκεκριμένα η ουσία αλλισίνη, φαίνεται ότι είναι τα ενεργά συστατικά του σκόρδου. Μπορείς να το συνδυάσεις με αρκετές τροφές αλλά τι αλήθεια συμβαίνει όταν το συνδυάσεις με μέλι;

Να πούμε κάπου εδώ πως το μέλι συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, διαθέτοντας σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες που ακόμη και σήμερα παραμένουν άγνωστες στην πλήρη έκτασή τους. Είναι αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο λόγω του υπεροξειδίου του υδρογόνου που περιέχει, της οξύτητάς του και της υψηλής συγκέντρωσης των ζαχάρων του. Βοηθά στην επούλωση των πληγών, σταματά το αίμα στις πληγές και τα τραύματα και προσφέρει ασηψία. Χάρη στις αντιβιοτικές και αλκαλικές ιδιότητές του βοηθά στην απολύμανση του στόματος και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις τερηδόνας. Το μέλι συνιστάται κατά της παχυσαρκίας που οφείλεται στον ελαττωματικό μεταβολισμό, υπερινσουλινισμό και στην συγκράτηση νερού στους ιστούς.

Πως λοιπόν θα συνδυάσεις μέλι και σκόρδο. Η συνταγή ορίζει πως κόβεις σε πολύ μικρά κομμάτια και σε μια κουταλιά της σούπας προσθέτεις μέλι. 

Η κοπέλα λοιπόν που το δοκίμασε πως μετά το πέρας μια εβδομάδας, κατάφερε να νιώθει γεμάτη ενέργεια και πιο υγιής, ενώ το δέρμα της άρχισε να λάμπει! 
Συνέχισε μάλιστα να κάνει το ίδιο κάθε πρωί και μετά το πέρας του «πειράματος», αρκετές ώρες πριν τα γεύματα της. Επίσης, όπως η ίδια υποστηρίζει αποτελεί ένα πολύ καλό φάρμακο για το κρύωμα, την γρίπη και τον πονόλαιμο.


Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη!

1 σχόλιο :

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas