Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΟ ΜΕΛΙ.....ΣΑΣ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ!!!!


Πολλοί πιστεύουν ότι δεν γίνεται να χρησιμοποιείς μέλι για αδυνάτισμα. Η συχνότερη τακτική απώλειας βάρους είναι ο περιορισμός ή η πλήρης απαγόρευση της κατανάλωσης γλυκών. Όμως, αν αντικαταστήσετε την κατεργασμένη ζάχαρη με μέλι στα φαγητά και τα ροφήματα σας θα έχετε πολύ καλύτερη γεύση και συγχρόνως το σώμα σας θα επωφεληθεί από τις φυσικές αδυνατιστικές ιδιότητες του μελιού.

Πλεονεκτήματα του μελιού σε σύγκριση με τη ζάχαρη


Μπορείτε να χρησιμοποιείτε μέλι παρόλο που κάνετε δίαιτα. Αν και έχει λίγες παραπάνω θερμίδες από τη ζάχαρη (το μέλι έχει 21 θερμίδες ανά κουταλάκι ενώ η ζάχαρη 16), είναι γλυκύτερο, άρα θα χρειαστείτε λιγότερο από τη ζάχαρη για το ίδιο αποτέλεσμα, ενώ θα πάρετε λιγότερες θερμίδες.

Αντίθετα με την κατεργασμένη ζάχαρη, η οποία μόνο γλυκαίνει τις τροφές χωρίς να προσθέτει θρεπτική αξία, το μέλι δεν είναι μόνο καλή επιλογή χάρη στην γλυκιά του γεύση: περιέχει επίσης βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αμινοξέα. Επιπλέον, έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία: μειώνει τα επίπεδα του στρες, φέρνει καλύτερο ύπνο, προλαμβάνει τις ασθένειες του ανοσοποιητικού και βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Χάρη στο μέλι που θα μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα και θα μειώσει το άγχος και το στρες, δεν θα ενδώσουμε τόσο εύκολα στον πειρασμό να τσιμπήσουμε κάτι το βράδυ, ούτε θα πεινάμε τόσο όταν ξυπνάμε το πρωί. Είναι πολύ γνωστό ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση ανάμεσα στο περιττό βάρος και τους παράγοντες που οδηγούν σε άγχος και δυσκολίες στον ύπνο.

Μέλι για αδυνάτισμα και άλλα οφέλη για την υγεία 

Ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του μελιού είναι ότι το σώμα το απορροφά πιο αργά από τη ζάχαρη. Έτσι, είναι εξαιρετική επιλογή για όσους αθλούνται, αφού τους βοηθά να αποφύγουν τις απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα ενέργειας – όταν ξαφνικά έχουμε πολλή ενέργεια και μετά, απότομα, καθόλου. Είναι καλή ιδέα να καταναλώνετε μικρές ποσότητες μελιού πριν από την άσκηση όπως και μετά, αφού σταθεροποιεί τα επίπεδα γλυκόζης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που το κάνει ιδανικό φαγητό για βελτίωση των επιδόσεων και την αποφυγή της κόπωσης.

Διαλέξτε το μέλι επίσης επειδή σας βοηθά να διατηρήσετε τη δίαιτά σας αφού σας ευχαριστεί περισσότερο όταν το τρώτε και σας κάνει να μη στρέφεστε σε βλαβερές τροφές γεμάτες σάκχαρα, λιπαρά και θερμίδες.



Πώς να χάσετε βάρος με το μέλι

Μια πολύ γνωστή μέθοδος για να αδυνατίσετε με μέλι είναι να πίνετε ένα ποτήρι νερό με μία κουταλιά μέλι και λίγη Κανέλα Κεϋλάνης



Για να φτάσετε στο βάρος που ονειρεύεστε και να αυξήσετε τα οφέλη του μελιού, είναι σημαντικό να σταματήσετε εντελώς να τρώτε κατεργασμένη ζάχαρη και να την αντικαταστήσετε σε όλα τα γεύματα με αυτό το φυσικό, ωφέλιμο γλυκαντικό που, εκτός από το ότι βοηθά στο αδυνάτισμα, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής σας όπως και τη συνολική υγεία σας.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas