Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Φτιάξτε αλοιφή από Πρόπολη.



1) ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ ΥΛΙΚΑ
  • 20 ml βάμμα πρόπολης .
  • 30 gr. κερί.
  • 60 ml καλό λάδι ή βαλσαμόλαδο.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.
Λιώνουμε σε Μπεν μαρι το κερί μαζί   με το λάδι.Μόλις λιώσει το κερί ανακατεύουμε για 3 min με μιξεράκι χειρός (του καφέ). Μόλις το μείγμα γίνει χλιαρό προσθέτουμε βάμμα πρόπολης σιγά-σιγά και ανακατεύουμε πολύ καλά .ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν το ανακατεύουμε πρέπει να είναι αραιωμένο .αν είναι πηχτό προσθέτουμε λαδί (σταματάμε για λίγο το ανακάτεμα και ελέγχουμε την πυκνότητα του).
Μπορούμε να προσθέσουμε μελί – αιθέρια ελαία- μαστίχα

1ο επιδερμικό
Παίρνεις ένα μπουκάλι πλαστικό η γυάλινο (διάφανο) 500ML .Το γεμίζεις  στο 1/3 με πρόπολη και συμπληρώνεις το υπόλοιπο με καθαρό οινόπνευμα αφήνοντας λίγο κενό.Το βάζεις σε ένα ντουλάπι,και για 20-25 μέρες και φροντίζεις να το κουνάς δυνατά 2-3 φορές τη μέρα για διαλυθεί καλά η πρόπολη . Όταν καταλάβεις ότι έγινε ένα ,πρόπολη και οινόπνευμα ,βάζεις λίγο βαμβάκι σε ένα χωνί και το σουρώνεις σε ένα μπουκάλι φαρμακείου Είναι έτοιμο. 

2ο πόσιμο
Κάνεις την ίδια εργασία, αλλά αντί για οινόπνευμα βάζεις βότκα. Πολλοί βάζουν τσίπουρο η” οινόπνευμα ποτοποιίας ,αλλά στο μεν τσίπουρο διαλύεται δύσκολα το άλλο δεν πωλείτε ελεύθερα.

Για το επιδερμικό μπορείς να βάλεις και οινόπνευμα λοσιόν αλλά το απορρίπτω λόγο των χημικών εσάνς που έχει. Αν κάποια στιγμή τελειώσω με τον αποστακτήρα ίσως προσθέσω κάτι αρωματικό..


Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας η την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας !!!

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas