Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Σου δίνουμε 8 λόγους για να φας μέλι



Το μέλι είναι από τα παλαιότερα φυσικά γλυκαντικά συστατικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας διατροφή και με εξαιρετικά οφέλη για την υγεία μας, ακόμη κι αν δεν το γνωρίζουμε. Από το να χάσουμε κιλά μέχρι το να αντιμετωπίσουμε το hangover της επόμενης μέρας, το μέλι είναι ο πιο γλυκός σύμμαχος στη διατροφή σου.

Ενισχύει φυσικά τα επίπεδα ενέργειάς σου: Αν θέλεις μια εξτρά ώθηση ενέργειας, μείωσε τον καφέ και αύξησε το μέλι. Σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωση μελιού είναι πολύ πιο αποτελεσματικός και φυσικός τρόπος να πάρεις ενέργεια. Άπλωσέ το στη φρυγανιά ή πρόσθεσέ το στο τσάι σου. Extra tip: φάε μια κουταλιά μέλι επίσης, αν ετοιμάζεσαι για μια σκληρή προπόνηση στο γυμναστήριο.

Θεραπεύει γρατζουνιές και κοψίματα: Αν έχεις μια επώδυνη πληγή που δεν κλείνει, δοκίμασε να απλώσεις στην περιοχή λίγο μέλι και άστο να δράσει ή τύλιξε την με ένα επίδεσμο. Χάρη στις αντιβακτηριδιακές ιδιότητές του, θα μειώσει το οίδημα και τον πόνο.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Υψηλό σε αντιοξειδωτικά, σε συνδυασμό με λίγο λεμόνι, το μέλι είναι ιδανικό για να ενισχύεις το ανοσοποιητικό σου, ιδικά αν εργάζεσαι σε περιβάλλον με συχνή μικροβιακή έκθεση.

Βοηθάει να κοιμηθείς καλύτερα: Αν έχεις πρόβλημα με τον ύπνο, ένα ζεστό φλιτζάνι γάλα με μέλι θα μπορέσει να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να προετοιμαστείς για έναν υπέροχο ύπνο.

Η καλύτερη θεραπεία για τον πονόλαιμο: Είναι από τους πιο διαδεδομένους τρόπους να καταπραΰνεις τον πονεμένο σου λαιμό. Ανάμειξέ το με μια πρέζα αλάτι κι ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι, ώστε να είναι πιο χαλαρωτικό και αποτελεσματικό, ή πρόσθεσέ το σε ένα ζεστό σφηνάκι ρακόμελο.

Πες «αντίο» στα hangover: Θεωρητικά περιέχει φυσικά σάκχαρα που συμβάλουν στην οξείδωση του αλκοόλ απ’ το συκώτι σου. Πρακτικά, αν φτιάξεις ένα smoothie με γιαούρτι, χυμό πορτοκαλιού και λίγο μέλι, θα ξεφορτωθείς τον πονοκέφαλο μια και καλή.

Καταπολεμά την κακή αναπνοή: Αν βρεθείς χωρίς οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα και με μια ντροπιαστική κακοσμία στόματος, φάε μια κουταλιά μέλι. Μπορείς επίσης να το προσθέσεις μαζί με λίγη σκόνη κανέλας στο τοστ σου και η κακοσμία θα εξαφανιστεί. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις βουρτσίζεις τα δόντια σου!


Σε βοηθάει να χάσεις βάρος: Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν πως το ζεστό νερό με μέλι και χυμό λεμονιού το πρωί τους βοηθάει να χάσουν τα περιττά κιλά. Βέβαια προσπάθησε να το καταναλώνεις με μέτρο.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas