Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Eric Tourneret: ο φωτογράφος των μελισσών


 Ο Eric Tourneret είναι ο απόλυτος φωτογράφος των μελισσών. Φωτογράφος και δημοσιογράφος, με έντονο ενδιαφέρον για την ιδιαιτερότητα των διάφορων πολιτισμών και τις ανθρώπινες ιστορίες, από το 2004 ξεκίνησε να μελετά και να ασχολείται με τις μέλισσες και τη μελισσοκομία. 

Με την κάμερα του καταγράφει τη ζωή και τις παραδόσεις που σχετίζονται με τη μελισσοκομία σε διαφορετικούς πολιτισμούς, το κυνήγι του μελιού και ό,τι έχει να κάνει με την κυψέλη, το μελισσοκόμο και τη μέλισσα. Κυνηγώντας τις μέλισσες και τους μελισσοκόμους συχνά στην καρδιά της φύσης, οι φωτογραφίες του λένε ιστορίες. Ιστορίες ανθρώπινες και ιστορίες πολιτισμών και κουλτούρας που κινδυνεύουν με εξαφάνιση στα πλαίσια της ομοιομορφίας που επιβάλει η παγκοσμιοποίηση. 

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι φωτογραφίες του, εκτός από μελισσοκομικό ενδιαφέρον, αποτελούν και μια ψηφιακή κιβωτό παραδοσιακών τεχνικών και εθίμων που απειλούνται με οριστική εξαφάνιση.
Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και απαθανατίζοντας μελισσοκομικές πρακτικές από τη δύσκολη έως επικίνδυνη μελισσοκομία του Καμερούν και του Νεπάλ και τις ασυνήθιστες πρακτικές της φυλής Μπάνα της Αιθιοποίας έως τους βαρκάρηδες –μελισσοκόμους της Αργεντινής, τους νομάδες μελισσοκόμου ς της Ρουμανίας και τους σύγχρονους αστούς μελισσοκόμους του Παρισιού και της Νέας Υόρκης, ο Eric Tourneret κάνει μια σύγχρονη εθνολογική και ανθρωπολογική  μελέτη με αφορμή τη μελισσοκομία.


Με συμμετοχή σε εκθέσεις και μουσεία σε όλο τον κόσμο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Γάλλος Eric Tourneret είναι ο απόλυτος φωτογράφος των μελισσών. Απολαύστε το έργο του στο http://www.j-aime-les-abeilles.fr/



Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas