Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΕΣ ΣΦΗΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ... ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Βαθιά μέσα στα δάση της Ιαπωνίας, υπάρχουν στρατιές από δολοφόνους σφήκες και από την άλλη μεριά μελισσούλες. Όλα αγωνίζονται για τα βασίλεια τους, όλα βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση, και όλοι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν μέχρι θανάτου. Μάρτυρες συγκρούσεων και το μακελειό από κοντά καθώς ακολουθούμε αυτούς τους φτερωτούς πολεμιστές στο εχθρικό έδαφος, οπλισμένοι με ισχυρό δηλητήριο, μεγάλους αριθμούς, και ένα απλό σχέδιο μάχης: κερδίσουν ή να πεθάνουν. Για εμάς, είναι μια ιστορία των φυλών σε πόλεμο, αλλά για αυτά τα έντομα, είναι ένας αγώνας για επιβίωση.

Έχει διαπιστωθεί ότι 10 μόνο γιαπωνέζικες σφίγγες μπορεί μέσα σε 15 λεπτά να εξολοθρεύσουν μια ολόκληρη αποικία, μια κυψέλη από 15.000 μέλισσες. Είναι μεγάλες με πανίσχυρα σαγόνια, έχουν σκληρό εξωσκελετό, που το κεντρί της μικρής μέλισσας δεν μπορεί να διαπεράσει και είναι πλασμένες να εξολοθρεύουν.
Οι μέλισσες όμως έχουν την τεχνική.
Συνήθως οι γιαπωνέζικες σφίγγες στέλνουν μια σφίγγα-ανιχνευτή να εντοπίσει μια κυψέλη από μέλισσες. Όταν την εντοπίσει, ειδοποιεί και τότε αρχίζει η σφαγή. Οι μέλισσες μόλις δουν τον ανιχνευτή πρέπει με κάθε τρόπο να μην τον αφήσουν να επιστρέψει και να ενημερώσει για τις θέσεις των μελισσών. Τον δελεάζουν και εκείνος μπαίνει στην κυψέλη.

Πιστεύει ότι μπορεί να γευτεί πρώτος τη σάρκα από μέλισσες πριν ενημερώσει τις άλλες σφίγγες.

Αυτό είναι και το μοιραίο του λάθος. Μόλις μπει στην κυψέλη και ενώ ακόμη και μόνος μπορεί να τις εξολοθρεύσει, οι μέλισσες του ορμούς μαζικά και τον καταπλακώνουν. Αρχίζουν τότε να κουνούν τα φτερά τους και να ανεβάζουν τη θερμοκρασία μέσα στην κυψέλη. Η Ιαπωνέζικη σφίγγα πεθαίνει στους 46 βαθμούς κελσίου. Καίγεται από μέσα της. Οι μέλισσες πεθαίνουν όταν η θερμοκρασία φτάσει 2 βαθμούς περισσότερο. Στους 48 βαθμούς…

Δυο βαθμοί κελσίου κάνουν τη διαφορά και σώζουν μια ολόκληρη κυψέλη. 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas