Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΑΡΡΕΝΟΤΟΚΟ ΜΕΛΙΣΣΙ - ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Εάν είναι μικρό (κάτω από 4 πλαίσια πληθυσμό) καλύτερα να μην ασχοληθείτε μαζί του. Μετακινήστε το σε απόσταση 25 μέτρα και τινάξετε τον πληθυσμό στο έδαφος. Κάποιες από τις μέλισσες αυτές ίσως καταφέρουν να βρουν διαφυγή σε άλλα μελίσσια.
Εάν το μελίσσι είναι μεγάλο και αξίζει να διασωθεί θα πρέπει να προβείτε σε επεμβάσεις οι οποίες θα αλλοιώσουν την υπάρχουσα σύνθεση πληθυσμού στο μελίσσι. Δηλ:
Αφαιρέστε λοιπόν όλα τα πλαίσια με τα κηφηνοκέλια και τοποθετείστε από άλλα μελίσσια 2-3 πλαίσια με εκκολαπτόμενο γόνο εργατριών μελισσών. Μ’ αυτό τον τρόπο θα υπάρχουν τώρα νεαρές μέλισσες οι οποίες θα βοηθήσουν στην αποδοχή νέας βασίλισσας ή στην συνένωση. Η συνένωση με άλλο μελίσσι με βασίλισσα είναι προτιμότερο σ’ αυτήν την περίπτωση. Συνενώστε με εφημερίδα. Εάν θελήσετε να εισάγετε απλά βασίλισσα θα πρέπει να λάβετε ιδιαίτερα μέτρα εισαγωγής. Προτείνεται η εισαγωγή της με πλαισιοθήκη εισαγωγής  ώστε να συνοδεύεται κατά την ελευθέρωσή της με αριθμό από νεαρές μέλισσες
 

 
Τινάζουμε ένα μικρό μελίσσι που έβγαλε καινούρια βασίλισσα, αυτή δεν κατάφερε να γονιμοποιηθεί και άρχισε να γεννάει κηφήνες. 
Ωστόσο στην παρούσα επιθεώρηση δεν την εντοπίσαμε ώστε να τη σκοτώσουμε και έτσι αναγκαζόμαστε να τινάξουμε το μελίσσι εκτός κυψέλης.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas