Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Οι μέλισσες της Κερασούντας από τις καλύτερες παγκοσμίως


Η βασίλισσα στις μέλισσες του Καυκάσου θεωρείται η καλύτερη στον κόσμο· είναι η πιο ανθεκτική και η πλέον παραγωγική. Τώρα όμως και στην Κερασούντα του Πόντου, η βασίλισσα στέκεται αντάξια πλάι στην καυκάσια.

Σύμφωνα με την Ένωση Μελισσοκόμων Κερασούντας, με βάση έρευνες που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή από διάφορα πανεπιστήμια, ανάμεσα στα οποία το Πολυτεχνείο Πόντου (Τραπεζούντα), το Πανεπιστήμιο 19 Μαΐου (Αμισός) και το Μελισσοκομικό Ινστιτούτο Κοτυώρων, η βασίλισσα της περιοχής, που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το είδος του Καυκάσου, θεωρείται από τις καλύτερες του κόσμου.


                             Μελίσσια στο Ντέρελι της Κερασούντας

Είναι γνωστό ότι οι μέλισσες παγκοσμίως απειλούνται από διάφορες ασθένειες, από τη χρήση των φαρμάκων αλλά και από τα διάφορα ραδιοκύματα που εκπέμπονται σε συχνότητες κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος.

Ο τύπος της βασίλισσας της Κερασούντας γεννά μέλισσες που είναι ανθεκτικές στις ασθένειες, στο κρύο αλλά και στις καιρικές μεταβολές, και πολύ παραγωγικές σε δύσκολες συνθήκες.


Στην Κερασούντα, που διατηρεί τον παραδοσιακό τύπο μέλισσας, υπάρχουν περίπου 100.000-150.000 αποικίες μελισσών και η τοπική Ένωση έχει βάλει στόχο όχι μόνο την αύξηση αλλά και την προστασία του είδους.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas