Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ELIAS VALAVANIS GLASSWORKS


Η φύση δημιούργησε το γυαλί πολύ πριν τον άνθρωπο. Οι αρχαίοι λαοί κατασκεύαζαν βέλη, μαχαίρια και άλλα εργαλεία καθημερινής χρήσης από ένα μαύρο λαμπερό ηφαιστειογενή βράχο τον "οψιδιανό".
Σε εμάς δεν απομένει παρά να πιστέψουμε στην υπάρχουσα μαρτυρία της υποτιθέμενης εφευρέσεως του γυαλιού που τοποθετείτε στο έτος 77 π.Χ. και έχει γραφτεί από τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο. Ο Ρωμαίος ιστορικός αναφέρεται σε Φοίνικες ναυτικούς που 2000 χρόνια πριν από την εποχή του, διέπλευσαν το ποταμό Βήλο, κατά μήκος των ακτών της Συρίας. Κατά το σούρουπο, οι έμποροι άραξαν σε μια αμμουδιά στην όχθη του ποταμού, για να ζεστάνουν το φαγητό τους. Για να στηρίξουν τα μαγειρικά τους σκεύη χρησιμοποιούσαν τεμάχια από φυσική σόδα (νάτριο) που είχανε φορτωμένη στο πλοίο τους. Μόλις ήρθε σε επαφή με την φωτιά , το λευκόπυρο νάτριο έλιωσε, και μαζί με την άμμο της όχθης του ποταμού δημιούργησε μια υαλώδη μάζα.

Βέβαια η περιγραφή του Ρωμαίου ιστορικού είναι διανθισμένη, αφού σήμερα γνωρίζουμε ότι για να λιώσουμε τα απαραίτητα υλικά για την παρασκευή γυαλιού πρέπει να φθάσουν σε θερμοκρασίες πάνω από 1.000 °C.
Οι Αιγύπτιοι μπορούν να θεωρούνται σήμερα οι πρώτοι υαλουργοί και τα πρώτα γυάλινα μπουκάλια χρονολογούνται γύρω στο 1500 π.Χ.
Η επανάσταση στην υαλουργία ήρθε γύρω στον 1ο αιώνα, όταν Σύριοι υαλουργοί είχαν την ιδέα να χρησιμοποιήσουν ένα μεταλλικό σωλήνα και φυσώντας να δημιουργήσουν στο άλλο άκρο του σχήματα από γυαλί.
Κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας η τέχνη μεταφέρεται στην Ρώμη. Ρωμαίοι υαλουργοί δημιουργούν κομψοτεχνήματα από γυαλί. Ήξεραν μάλιστα να κόβουν, να διακοσμούν και να χρωματίζουν το γυαλί χρησιμοποιώντας διάφορες χρωματικές ουσίες.
Με την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η ιστορία του γυαλιού μεταφέρεται σε άλλες περιοχές όπως η Ελλάδα και η Μικρά Ασία, με έδρα την Κωνσταντινούπολη.
Έλληνες τεχνίτες φτάνουν την τέχνη σε ψηλά επίπεδα και μικρές πολύχρωμες ψηφίδες, χαρακτηριστικές της τέχνης του ψηφιδωτού, διακοσμούν πλέον τις εκκλησίες.
Σε άλλο σημείο της Αδριατικής εδραιωνόταν, στο μεταξύ, η ναυτική ισχύς της Βρετανίας.
Με την πτώση της Κωνσταντινούπολης στους Σταυροφόρους, η Ενετική κυβέρνηση αποφάσισε να καλέσει στη Βρετανία τους ικανότερους και διασημότερους τεχνίτες του γυαλιού. Θέσπισε, μάλιστα, ευνοϊκούς νόμους και εξέδωσε αυστηρό διάταγμα που εξασφάλιζε στην Βενετία την αποκλειστικότητα του έργου των τεχνιτών που φυσούσαν και έδιναν σχήμα στο γυαλί.
Στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδας , το πρώτο υαλουργείο εμφανίστηκε στην Ερμούπολη της Σύρου , στις αρχές του αιώνα. Οι δραστηριότητες της εταιρίας αυτής μεταφέρθηκαν αργότερο στον Πειραιά. Μετά τον πόλεμο , τεχνίτες υαλουργοί δημιουργούν μικρές βιοτεχνικές μονάδες.

Ξεκινώντας από την αρχική ιδέα της δημιουργίας μιας νέας φιάλης, το σχεδιασμό και την κατασκευή, η Valavanis Glassworks , διαθέτοντας στεγασμένους αποθηκευτικούς χώρους 6.000 τ.μ. στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας, προμηθεύει την Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Ασιατική αγορά με υαλουργικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. [ Γυάλινα βάζα  - γυάλινες φιάλες - γυάλινα επιλαίμια ]  
Υπηρεσίες

•        Σχεδιασμός νέων προϊόντων
•        Διακόσμηση φιάλης
•        Εκτύπωση φιάλης
•        Βαφή φιάλης
•        Φθορίωση φιάλης
•        Βαφή με εκτύπωση

•        Φθορίωση με εκτύπωση

Βάζα όλων των τύπων για μελισσοκόμους και όχι μόνο δείτε εδώ
Τηλ.επικοινωνίας βλέπε την παρακάτω εικόνα.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas