Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Πρόγραμμα συνεδρίου 2 & 3 Δεκεμβρίου 2017


Πρόγραμμα συνεδρίου


Το 8ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας 2 & 3 Δεκεμβρίου 2017 Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας Αίθουσα Β΄

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
ΜΕΛΗ:
Β. Ντούρaς, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας
Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών
Κ. Καρατάσιου, Κτηνίατρος ΟΜΣΕ, Επόπτρια Μελισσοκομίας
Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Πρωινή Συνεδρία

   Προεδρείο:  Ν. Κατσαρός - Β. Ντούρας – Ν. Εμμανουήλ

                                                                                                                        
10.00 - 10.15   Προσέλευση - Εγγραφές

10.15 – 10.30  Χαιρετισμοί

10.30 - 10.45  Το μέλι στην Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή.
                        Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ,
                        π.  Πρόεδρος ΕΦΕΤ

10.45 – 11.15   Η νοημοσύνη των Φυτών και οι Μέλισσες.
                         Α. Θρασυβούλου, Ομότιμος Καθηγητής Μελισσοκομίας ΑΠΘ

11.15 – 11.30   Ντόπιοι Πληθυσμοί Μελισσών και Γενετική Βελτίωση. Με                               ποιον Τρόπο και σε Ποια Κατεύθυνση.
                        Φ. Χατζήνα, Τακτική Ερευνήτρια, Τμήμα Μελισσοκομίας,                                    Ινστιτούτο  Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ"

11.30 – 11.45 Παγκόσμια Νομοθεσία και Ποιότητα Μελιού.
                      Α. Θρασυβούλου, Ομότιμος Καθηγητής Μελισσοκομίας ΑΠΘ

11.45 – 12.00 Μελισσοκομικές Διαδρομές στην Κρήτης
                       Μ.Μαυρουπλάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού                                                       Συλλόγου Λασιθίου

12.00 – 12.15 Δράσεις του Εθνικού Μελισσοκομικού Προγράμματος και
                       Πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και                                         Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για την Μελισσοκομία.
                       Μ. Τζιτζινάκης, Προϊστάμενος Τμήματος                                                                 Μελισσοκομίας Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών                             του ΥΠΑΑΤ

12.15 – 12.30 Πιστοποιημένη Εκπαίδευση. Προστιθέμενη Αξία στον
                      Επαγγελματία Μελισσοκόμο.
                      Α. Μ. Γιάντση, Πρόεδρος Ινστιτούτου Γεωπονικών                                                Επιστημών (ΙΓΕ)

12.30 – 12.45 Μελισσολογία - Μελισσοκομία. Υπάρχουν Διαφορές;
                       Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου
                       Αθηνών

12.45 – 13.00 Μελισσοτροφικά Φυτά της Ελληνικής Χλωρίδας.
                       Δρ. Ν. Σαμαρίδης, Βοτανολόγος ΑΠΘ

13.00 – 13.15 Η Προσφορά των Μελισσών στον Άνθρωπο, το Περιβάλλον                             και την Οικονομία.
                       Β. Ντούρας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων
                       Ελλάδας (Ο.Μ.Σ.Ε.) 

13.15 -15.15  Στρογγυλό Τραπέζι «Επιχειρηματικότητα και Προώθηση του
                      Μελιού και Προϊόντων του στην Ελληνική και τη Διεθνή                                  Αγορά».
                      Συντονιστής: Ν. Κατσαρός
                      Λ. Παπακωνσταντινίδης, Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων                                  Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝ.Δ.Υ. Ο.Ε.Υ)
                      Α. Σωτηριάδης, Πρόεδρος ΜΕΛΙΝΤΑ ΕΠΕ   
                      Α. Μακρής, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής                                    Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ)
                      Β. Ντούρας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων                        Ελλάδας (Ο.Μ.Σ.Ε.) 
                      Γ. Πανονίδης, Γεωπόνος 
                      Δ. Μιχαηλίδης,Δημοσιογράφος 
                      Εκπρόσωποι Φορέων

15.15 -15.30 Ερωτήσεις

15.30 -15.45 Συζήτηση

15.45             Διάλειμμα


 Απογευματινή Συνεδρία


Προεδρείο: Η. Χαλακατεβάκης, Δρ. Γ. Μπαλωτής, Κ. Καρατάσιου

              
18.00 – 18.15   Η Μελισσοκομία Σήμερα και τι Προσδοκούμε για το Αύριο.
                         Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου                                   Χανίων

18.15 – 18.30   Η Συμβολή της Εκπαίδευσης στην Ανάπτυξη της Ελληνικής                             Μελισσοκομίας.
                         Δρ. Γεώργιος Μπαλωτής, Γεωπόνος ΙΓΕ

18.30 – 18.45   Ποιο είναι το καλύτερο Μέλι.
                         Κ. Καρατάσου, Κτηνίατρος ΟΜΣΕ, Επόπτρια Μελισσοκομίας

18.45 – 19.00 Η Επισήμανση του Μελιού, των Μελισσοκομικών Προϊόντων                         και των Προϊόντων με Μέλι.
                       Ν. Ηλιόπουλος, Χημικός MSc, Διευθυντής HELLASCHEM



ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Προεδρείο: Α. Τσουκαλάς, Ν. Κατσαρός, Ν. Ηλιόπουλος


10.15 – 10.30   Προσέλευση Συνέδρων

10.30 – 10.45   Νομοθετικό περιβάλλον για το συσκευασμένο μέλι.
                         Θ. Κλαδά, Γενικό Χημείο του Κράτους

10.45 – 11.00  Σύγχρονες Μέθοδοι Ανάλυσης Νοθείας Μελιού.
                        Γ. Σειραγάκης, Διευθυντής Food Allergens Laboratory

11.00 – 11.15   Ανοίγοντας τους Δρόμους του Μελιού στην Παγκόσμια Αγορά.
                        Α. Ι. Τσουκαλάς, Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού APIVITA

11.15 – 11.30 Διαδικασίες Εξαγωγής Μελιού και Προϊόντων του.
                      Τζ. Σκοτίδη, Σύμβουλος Εξαγωγών και Διαχείρισης Εξαγωγικών
                      Διαδικασιών

11.30 – 12.00 Οι ασθένειες της Μέλισσας και η Αντιμετώπιση τους.
                       Β. Λιάκος, τ. καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ

12.00 – 12.15 Έλεγχος Ποιότητας, Χρόνου Ζωής, Νοθείας και Δόλιων
                       Πρακτικών στο Βασιλικό Πολτό, τη Γύρη και                                                     άλλα Μελισσοκομικά Προϊόντα.
                       Ν. Ηλιόπουλος, Χημικός MSc, Διευθυντής HELLASCHEM

12.15 – 12.30 Πλεονεκτήματα και Χειρισμοί Ευρύχωρης Κυψέλης.
                       Ι. Αλεξάκης, Μελισσοκόμος

12.30 – 12.45 Ελληνικός Συλλέκτης Δηλητηρίου Μελισσών.
                       Ε. Μανδηλαράς

12.45 - 13.00 To Μελισσοκομικό Πάρκο της Anel - HoneyPark
                      Κ. Βουδούρης, Γεωπόνος

13.00 - 13.15 Μέλι σε Σκόνη, Νέες Εφαρμογές και Αξιοποίηση της                                        Υπεραξίας των Πολύτιμων Στοιχείων του.
                      Χ. Μαντάς, MSc Μηχανικός Βιοσυστημάτων


° ΣΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas