ΧΙΟΝΙΑ

Blogger Widgets Blogspot Tutorial

Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017

ΛΙΚΕΡ ΜΕΛΙΟΥ


Θέλοντας να κλείσουμε την χρονιά μας Γλυκά, βρήκαμε στο διαδίκτυο δυο γλυκές συνταγές με μέλι λικέρ.Τα υλικά εύκολα και καλή επιτυχία.
Το λικέρ με βάση το μέλι, έχει μεγάλη παράδοση στη χώρα μας. Πως θα μπορούσε να μην έχει άλλωστε, στην χώρα του μελιού αλλά και του τσίπουρου. Παρακάτω σας δίνουμε τη δικιά μας εκδοχή, με υλικά που αφενός δίνουν στο λικέρ εξαιρετική γεύση, ενώ συγχρόνως έχουν και υψηλή θρεπτική αξία.

Ξεκινάμε την παρασκευή με βότκα ή κονιάκ και ακολουθεί με το τσίπουρο:

Λικέρ μελιού Ν01
  Υλικά:

  • 470 ml βότκα ή κονιάκ
  • 255 γρ. μέλι
  • φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • 237 ml ζεστό (όχι καυτό) νερό
  • 1 καρφ. γαρύφαλο
  • 2 ξυλάκια κανέλας
Περιγραφή συνταγής
Εύκολο να γίνει, με υλικά που συνήθως έχουμε πάντα στο σπίτι και το κυριότερο δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ για να το δοκιμάσουμε!

Πως το κάνουμε:
Σε γυάλινο βάζο διαλύουμε πολύ καλά το μέλι μας στο ζεστό νερό.
Προσθέτουμε τη βότκα ή το κονιάκ, τα μπαχαρικά μας και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Αφήνουμε για 3 εβδομάδες και αν θέλουμε να μην έχει πολύ έντονη τη μυρωδιά του πορτοκαλιού αφαιρούμε τη φλούδα.


Λικέρ μελιού Ν02
 Υλικά:
  • 1 λίτρο τσίπουρο
  • 1/2 κιλό ανθόμελο
  • 10 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό
  • 2 κλωνάρια μελισσόχορτο
  • 2 κλωνάρια δυόσμο
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης
  • 5 γαρίφαλα
  • 5 κεδρόμηλα
  • 1/2 γραμμάριο κρόκο Κοζάνης
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 4 φλυτζάνια νερό
Αρχικά, τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα σκούρο βάζο που αφήνουμε στον ήλιο ή κοντά σε πηγή θερμότητας για δύο εβδομάδες και έπειτα προσθέτουμε το νερό και το φιλτράρουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου