Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Η μέλισσα του Μάντσεστερ: Μήνυμα κατά της τρομοκρατίας με ένα τατουάζ ενώνει την πόλη!(ΦΩΤΟ)


Η μέλισσα του Μάντσεστερ κοσμεί και το σώμα πολλών ανθρώπων, που αποφάσισαν να κάνουν ένα τατουάζ στη μνήμη των 22 ατόμων που άφησαν την τελευταία του πνοή στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Η μέλισσα ταξιδεύει σε όλη την πόλη. Άλλοι την έχουν κάνει γκραφίτι σε δρόμους, άλλοι σύνθημα σε τοίχους, αλλά το μήνυμα είναι κοινό και ενώνει όλους τους κατοίκους, που παραμένουν σε κατάσταση σοκ από την απώλεια τόσων αθώων.

Το άλλοτε σύμβολο της «δραστηριότητας» του Μάντσεστερ έχει πλέον λάβει μεγαλύτερη δυναμική και αντιπροσωπεύει την ενότητα και την δύναμη, αναφέρει το cnn.gr.

Το Manchester Tattoo Appeal είναι χαρακτηριστικό αυτής της ενότητας. Είναι μια πρωτοβουλία της tattoo artist Sam Barber, με την οποία θέλει στείλει το μήνυμα της αλληλεγγύης σε όλους όσοι επηρεάστηκαν από την επίθεση του καμικάζι Σαλμάν Αμπεντί και να συγκεντρώσει χρήματα για τις οικογένειες των θυμάτων.
Η Barber, όπως αναφέρει το CNNi, είπε πως η μέλισσα ήταν «προφανής επιλογή για να γίνει το σύμβολο της δύναμης» για «μια πόλη που παραμένει πάντα ενωμένη». Ο κόσμος μπορεί να ρίξει μια ματιά στους δρόμους του Μάντσεστερ για να πεισθεί γι’ αυτό, σύμφωνα με την ίδια.



 Η ιδέα πίσω από την κίτρινη μέλισσα του Μάντσεστερ, μέσω της βοήθειας των social media, ξεπέρασε γρήγορα τα σύνορα της Βρετανική πόλης. Άνθρωποι κάνουν το τατουάζ στον Καναδά, την Αυστραλία και την Αμερική.



Οργανώσεις περιγράφουν την ανταπόκριση του κόσμου ανά τον κόσμο ως «συγκινητική».



Μέσα σε λίγες μέρες οι επιχειρήσεις τατουάζ είχαν τόσους πελάτες, που αναγκάστηκαν – σε περιπτώσεις – να διώξουν μερικούς καθώς δεν προλάβαιναν. Ορισμένοι tattoo artist δούλευαν έως τις 2 τα ξημερώματα για να μην αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.

Ο Paul Taylor, ιδιοκτήτης καταστήματος που κάνει τατουάζ στο Μπόλτον, βορειοδυτικά του Μάντσεστερ, δήλωσε πως έχει κάνει το τατουάζ της μέλισσας σε εκατοντάδες ανθρώπους και περιμένει πως η ζήτηση να αυξηθεί. 

Πελάτες περίμεναν ώρες ολόκληρες σε μια σειρά σε άλλο κατάστημα, το Stingin Ink. Παρά την αναμονή, τον πόνο και τα χρήματα που έπρεπε να πληρώσουν, όλοι είχαν πολύ καλή διάθεση. Υπήρχε η αίσθηση της ευτυχίας πίσω από αυτή την πράξη βοήθειας προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Η πόλη παραμένει ενωμένη, δυνατή και ίσως – και αυτό προς τιμήν των κατοίκων – πιο φιλική από ποτέ.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas