Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Επιστολή που στάλθηκε στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ



Μία μικρή ακόμα νίκη! 86 Ευρωβουλευτές υπέγραψαν για να μπει η τροπολογία για την νομοθέτηση της διατήρησης των ντόπιων φυλών στην σχετική απόφαση της ΕΚ .
Τώρα είναι η ώρα να ψηφίσουν κι όλας,
Ελπίζουμε να γίνει!
Παραθέτω παρακάτω την επιστολή που στάλθηκε στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, από μένα προσωπικά, την Κ. Μαρία Μπουγά και από την ΟΜΣΕ.
Η επιστολή αυτή είναι στην ουσία κοινή με εκείνη που στάλθηκε από όλα τα μέλη του POLLINIS
Αγαπητέ μέλος του ΕΚ,
Σας γράφω ως μέλος μιας Ελληνικής ένωσης (Σύλλογος Μελισσοπαραγωγών Ελληνικών Βασιλισσών) και μίας Ευρωπαϊκής ένωσης (Research Network for Sustaibnable Bee Breeding) που εργάζονται για την προστασία των τοπικών μελισσών αλλά και ως Έλληνας Ερευνητής που εργάζεται για τη διατήρηση της βιο-ποικιλότητας των μελισσών στην χώρα μας και στο κόσμο.
Μετά την έγκριση της έκθεσης για τη μελισσοκομία, χαίρομαι που η "τύχη" των ντόπιων μελισσών αναφέρθηκε τελικά στις Βρυξέλλες. Όμως απογοητευτήκαμε όταν διαπιστώσαμε ότι η "νομική προστασία" τους έχει αφαιρεθεί από το τελικό κείμενο.
Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, η Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου (AGRI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα (38+, 1) έκθεση στην οποία η POLLINIS πρότεινε 11 τροπολογίες για την προστασία των ντόπιων μελισσών από την Ευρώπη. Στην έκθεση αυτή, η Επιτροπή αναγνώρισε: «την ανάγκη διαφύλαξης της εξαιρετικής γενετικής κληρονομιάς, της ποικιλομορφίας και της ικανότητας προσαρμογής των ενδημικών πληθυσμών μελισσών, προσαρμοσμένων από πολλές γενεές στις ιδιαιτερότητες του τοπικού τους περιβάλλοντος και των οποίων η ποικιλομορφία είναι σημαντική για την καταπολέμηση των ειδών 'εισβολέων', συμπεριλαμβανομένων των παρασίτων και των ασθενειών.
Ωστόσο, είμαστε κατά της διαγραφής του κειμένου για την νομική προστασία των ντόπιων μελισσών . Σας γράφω σήμερα για να σας ζητήσω να υπογράψετε πριν από τις 21 Φεβρουαρίου για την επα-εισαγωγή της τροπολογίας για τη νομική προστασία των ευρωπαϊκών ντόπιων μελισσών η οποία διαγράφτηκε από το κείμενο που ψηφίστηκε στις 23 Ιανουαρίου. Η τροπολογία που θέλουμε να επαναλάβουμε είναι η ακόλουθη: "Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη να θεσπίσουν μέτρα για την αύξηση της νομικής προστασίας και της οικονομικής στήριξης των τοπικών οικοτύπων και πληθυσμών μελισσών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ άλλων και της νόμιμης προστασίας των περιοχών διατήρησης των ντόπιων μελισσών".
Η σημασία της προστασίας των τοπικών μελισσών σε όλη την Ευρώπη αναγνωρίζεται από όλους τους πολίτες και τους επιστημονικούς παράγοντες που εξετάζουν το θέμα. Πράγματι, πολλαπλοί παράγοντες καταστρέφουν τις αποικίες μελισσών σε όλο τον κόσμο σήμερα, αλλά οι τοπικές φυλές αντιμετωπίζουν επίσης την μαζική εισαγωγή άλλων υποειδών των μελισσών που προκαλούν ανεξέλεγκτη υβριδοποίηση, Οι υβριδοποιημένοι πληθυσμοί χάνουν σταδιακά τα συγκεκριμένα μορφολογικά, φυσιολογικά και χαρακτηριστικά συμπεριφορά και επιδόσεών τους τα οποία ήταν διαμορφωμένα κατά τη διάρκεια χιλιετιών, και τα οποία τους επέτρεπαν να προσαρμόζονται άριστα στο περιβάλλον τους.
Στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου δέκα διαφορετικά υποείδη ή γεωγραφικές φυλές. Για τις τελευταίες δεκαετίες, περισσότερες από 40 ενώσεις σε όλη την Ευρώπη εργάζονται για τη διατήρηση των μελισσών, οι οποίες πρέπει να διατηρηθούν για το κοινό καλό όλων, συμπεριλαμβανομένων των μελισσοκόμων.
Πολλά μέτρα έχουν ήδη υλοποιηθεί εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί επειγόντως ένα νομικό πλαίσιο για την εναρμόνιση της προστασίας των μελισσών που είναι αποτελεσματική και πολυετής αμετάβλητη.
Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, περισσότεροι από 134.000 πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υπογράψει την αναφορά για τη νομική προστασία των τοπικών μελισσών και έχουν υποστηρίξει ενεργά αυτό το μέτρο!
Για τις τοπικές μέλισσες, υπογράψτε για να επαναλάβετε την τροποποίηση για τη νομική προστασία των τοπικών μελισσών πριν από τις 28 Φεβρουαρίου!
Όλοι οι πολίτες ευαίσθητοι στη διατήρηση των τοπικών μελισσών τους βασίζονται σε εσάς!
Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας,
Με εκτίμηση,
Φανη Χατζήνα

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas