Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Οι Εκλογές που Δίχασαν τον Κλάδο - Απολογισμός


Κάνοντας τον απολογισμό των εκλογών, σε αντίθεση με τον απολογισμό που αρνήθηκε να κάνει στη συνέλευση της ομοσπονδίας ο κ. Ντούρας, θα ήθελα να πω τα εξής.
 Στη διαδρομή αυτών των εκλογών μετρήθηκαν πολλά. Κυρίως μετρήθηκαν άνθρωποι και κίνητρα. Κάποιοι βρέθηκαν λίγοι. Σε ήθος, ποιότητα, αντιστάσεις. Κι αυτοί δεν έχουν και δεν θα έχουν θέση στη μάχη που δίνουν οι μελισσοκόμοι γιατί πολύ απλά δεν είναι μελισσοκόμοι. Ακόμα και αν ισχυριστούν κάποιοι από αυτούς το αντίθετο, να τους πώ οτι τουλάχιστον δεν είναι συνάδελφοι. Διαμορφώνουν μια ομοσπονδία λύκων. Ο Λύκος εκτός από ένα υπέροχο πλάσμα της Φύσης, είναι και ένας Διδάσκαλος για αυτούς που θέλουν να ζουν Ελεύθεροι !!!
Οι Λύκοι κυνηγούν όλοι μαζί χρησιμοποιώντας έξυπνα και ευέλικτα συστήματα μπερδεύοντας έτσι το θήραμα τους, κάθε τους επίθεση είναι και ένας καινούργιος αιφνιδιασμός. Μια αγέλη λύκων είναι μια ολόκληρη κοινωνία. Υπάρχει αλληλοκάλυψη, ενώ κάθε μέλος της αγέλης υπερασπίζει με πάθος την δική του ομάδα από ενδεχόμενους εχθρούς, είτε αυτοί είναι άλλα ζώα, είτε αντίπαλες αγέλες λύκων..... συνήθως υπάρχει κάποιος λύκος που είναι ο συντονιστής και επιπλήττει αυστηρά κάθε αποστάτη. Οι αγέλες διαλύονται για κάποιο διάστημα και χωρίζονται σε ζεύγη μέχρι να επανενωθούν και πάλι όταν τους καλέσει η φωνή της επιβίωσης.
Ό λόγος που χρησιμοποιώ τον λύκο είναι για να αντιπαραβάλω την ζωή αυτού του υπέροχου ζώου με αυτά που έζησα στις εκλογές της Ομοσπονδίας. Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε για να μην διασπάσουμε την ομοσπονδία για να μην επέλθει σχίσμα μεταξύ των συναδέλφων και τολμήσαμε να πάμε στην Λάρισα.
Ζήτησα προσωπικά να διαβαστούν τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης του 2017 όπου είχαμε συμφωνήσει για την αλλαγή της σταυροφορίας στις επερχόμενες εκλογές.  Ο κ. Ντούρας πεισματικά αρνήθηκε να το πράξει, όπως και αρνήθηκε να αποστείλει τα πρακτικά στους συλλόγους που εδώ και μέρες του είχαν ζητήσει με φαξ και εμαίλ. Για ποιο λόγο αρνήθηκε ?

Ο λόγος είναι ότι το 11 στα 11 βολεύει το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας. Βολεύει γιατί δεν υπάρχει αντιπολίτευση στο ΔΣ άρα και αντίθετη άποψη – αντίλογος
Κατά συνέπεια αποφασίζουμε για τους μελισσοκόμους, χωρίς αυτοί να εκπροσωπούνται αναλογικά αλλά βάση της μιας ομάδας που αυτή καθορίζει την σύνθεση του ΔΣ. Οι εκλογές δεν έπρεπε να γίνουν, έγιναν γιατί κάποιοι από το σημερινό ΔΣ δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρξει η ανάλογη εκπροσώπηση στο νέο ΔΣ και εμείς τους πιστέψαμε. Πιστέψαμε δηλαδή ότι έχουν λόγο και θα τηρήσουν αυτά τα οποία υποσχέθηκαν. Η εκλογική διαδικασία έδειξε όμως ότι η ομάδα της Λάρισας κατέβηκε στις εκλογές  μπετόν αρμέ δηλαδή 11 στα 11. Όταν διαπιστώθηκε ότι δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις τότε η απάντηση του απερχόμενου προέδρου και προφανώς νυν κου Ντούρα ήταν να μην μιλάτε για να είστε μέσα. Προσωπικά λυπάμαι για την εκπροσώπηση ενός κλάδου από τέτοιους εκπροσώπους και με τέτοιες διαδικασίες.
Καθημερινά αντιλαμβανόμαστε ότι σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχουν μελισσοκόμοι μικροί και μεγάλοι, που παλεύουν για να ζήσουν. Αγαπούν αυτό που κάνουν και πιστεύουν στον σκοπό και στην δύναμη της Μελισσοκομίας. Έχοντας σαν μοναδικό στόχο όχι μόνο το οικονομικό όφελος αλλά και την προσφορά της μέλισσας στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να συντονιστούν όλοι αυτοί οι μελισσοκόμοι με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή εξάπλωση της Μελισσοκομίας και την Δημιουργία ενός νέου συνδικαλιστικού οργάνου όποιο και αν είναι αυτό. Αφήνοντας στο περιθώριο όλους αυτούς που προσπαθούν να παραπλανήσουν και να καπηλευτούν καρέκλες και τίτλους. Πρέπει να προβληθεί μια άλλη πρόταση ΖΩΗΣ σε όλους αυτούς που αρνούνται να υπακούσουν και δεν καταλαβαίνουν ότι δεν εκπροσωπούνται οι μελισσοκόμοι από αυτό που σήμερα ονομάζεται ΟΜΣΕ.
                                                                                                                 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas