Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Ιδιώνυμο αδίκημα η Μελισσοκλοπή- έως και κακούργημα


Η ανέχεια η ανεργία κτλ στις μέρες μας, οδηγούν κάποιους στην εύκολη λύση της κλοπής μελισσιών, μιας λύσης που αν σκεφτούν τις συνέπειες και ειδικά σε αυτές τις μέρες όπως είπαμε τις ανέχειας και τις ανεργίας κατά τη γνώμη μας δεν συμφέρει ούτε να το σκέφτεται κάποιος.

Ο λόγος ένας και μοναδικός.
Σε όλη τι ζωή του μια φορά θα τον τσακώσουν και δεν αξίζει να δικαστή  κάποιος για ιδιώνυμο αδίκημα για μία και δέκα κυψέλες για τον απλούστατο λόγο ότι του καταστρέφεται η ζωή.
Ιδιώνυμο αδίκημα= τιμωρία με ειδικό ποινικό νόμο.
Και νομιζω ότι
Η δίωξη των σχετικών εγκλημάτων γίνεται πάντα αυτεπάγγελτα, ενώ το Δικαστήριο υποχρεούται να επιδικάσει και αποζημίωση στον ιδιοκτήτη των ζώων.

ΝΟΜΟΣ 1300/82 ΦΕΚ129/13-10-1982 ΓΙΑ ΖΩΟΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΖΩΟΚΤΟΝΙΑ Νόμος υπ’ αριθ. 1300/82 ΦΕΚ/129/Τ.Α./13-10-1982 του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μέτρα για την πρόληψη και την καταστολή της ζωοκλοπής και ζωοκτονίας

Άρθρο 1
1. (Ζωοκλοπή). Με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή 20.000 έως 1.000.000 δραχμών τιμωρείται η κλοπή ίππων, ημιόνων, βοοειδών, βουβαλοειδών, αιγοπροβάτων, χοίρων και κυψελών μελισσών ή του περιεχομένου τους.
2. (Ζωοκτονία). Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται η θανάτωση, με πρόθεση, ζώων της προηγούμενης παραγράφου καθώς και η καταστροφή η βλάβη κυψελών μελισσών ή του περιεχομένου τους.
3. αν η πράξη της ζωοκλοπής ή της ζωοκτονίας έχει ως αντικείμενο ζώα που βρίσκονται στον περίβολο ή σε στεγασμένο χώρο της οικίας του ιδιοκτήτη τους ή σε ειδικό για τη φύλαξη αυτών περιφραγμένο χώρο ή αν τα ζώα χρησιμοποιούνται για τη διατροφή της οικογένειας του ιδιοκτήτη τους επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.

Άρθρο 2 Αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η ζωοκλοπή ή η ζωοκτονία τιμωρούνται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 έως 1.000.000 δραχμών στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Αν έγινε από δύο ή περισσότερα άτομα, από κοινού.
β) Αν κατά τη τέλεση της πράξης χρησιμοποιήθηκε βία ή απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή έγινε χρήση των μέσων αυτών για τη διατήρηση της κατοχής των κλεμμένων ή θανατωμένων ζώων. 
γ) Αν ο δράστης ( αυτουργός ή συμμέτοχος) οπλοφορούσε.
δ) Αν ο δράστης είναι κρεοπώλης, εστιάτορας, διευθυντής ξενοδοχείου και δημοσίων γενικά κέντρων ή άλλος επαγγελματίας συναφών με τα παραπάνω επαγγελμάτων
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas