Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Ημερίδα: «Μέλισσα & Περιβάλλον, Μελισσοκομία & Δασικά Οικοσυστήματα»



Το Εργ. Μελισσοκομίας του Ινστ. Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας ανακοινώνουν τη διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Μέλισσα & Περιβάλλον, Μελισσοκομία & Δασικά Οικοσυστήματα». 
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας και της Βιοποικιλότητας.
  
Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την 19η Μαΐου 2018, ημέρα Σάββατο, στο αμφιθέατρο του Ινστ. Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στο Πάρκο των Ιλισίων.

Ώρα έναρξης 10.00 π.μ.

Θεματικές ενότητες, οι οποίες θα αναπτυχθούν από ειδικούς επιστήμονες και δημόσιους λειτουργούς, θα είναι:

  • ·      Η σχέση της μελιτοφόρας μέλισσας, αλλά και των άλλων μελισσοειδών στην διατήρηση και εμπλουτισμό της βιοποικιλότητας των οικοσυστημάτων, με έμφαση στα δασικά οικοσυστήματα
    ·      Νομοθεσία και Διαχείριση των δασών στην Ελλάδα.
    ·      Ο ρόλος της μελιτοφόρας μέλισσας στη διατήρηση της ζωής και την ευζωία των ανθρώπινων κοινωνιών, μέσω της επικονίασης
    ·      Η παρουσία της Μελισσοκομίας στην Ελλάδα δια μέσου των αιώνων και η επίδρασή της στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας.
    ·      Η άσκηση της μελισσοκομίας σε δασικά οικοσυστήματα: νομικό πλαίσιο, ιδιαιτερότητες, δράσεις και δυνατότητες ανάπτυξης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.



Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas