Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΜΕΛΙΤΟΕΞΑΓΩΓΕΑΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ


Το πιο απαραίτητο μελισσοκομικό μηχάνημα στην αποθήκη μας είναι χωρίς αμφιβολία ο Μελιτοεξαγωγέας. Ο τρύγος ολοκληρώνεται από τη διαδικασία της φυγοκέντρισης του μελιού, μέσω αυτής της απλής μηχανής, και της εξαγωγής του, με μεταφορά του στη συνέχεια στα βαρέλια αποθήκευσης. Η αγορά ενός μελιτοεξαγωγέα είναι αρκετά σημαντική, για το λόγο μοιραζόμαστε μαζί σας όλα αυτά που θα πρέπει να προσέξουμε για την επιλογή του.

  •  Ο Μελιτοεξαγωγέας να είναι ανοξείδωτος. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και μελιτοεξαγωγείς που έχουν κάποια μέρη γαλβανιζέ, όπως τις ανέμες, και κοστίζουν 3-5% φθηνότερα από τους πλήρως ανοξείδωτους. Εκτιμούμε, πως για την μικρή αυτή οικονομική διαφορά, δεν αξίζει να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο εκτός από πλήρως ΙΝΟΧ. Τόσο απλά!
  • Λόγω της μεταφοράς, αρκετές φορές οι μελιτοεξαγωγείς μπορεί να φέρουν εξωτερικά γδαρσίματα ή άλλα σημάδια. Εάν αυτά είναι πολύ έντονα, μπορεί να σημαίνουν ότι η μηχανή καταπονήθηκε πολύ κατά την μεταφορά της, και άρα ίσως έχουν προκληθεί βλάβες. Εάν είναι μικρές και μόνο αισθητικής μορφής, τότε εκμεταλλευτείτε το ζητώντας μία περαιτέρω έκπτωση από το μελισσοκομικό κατάστημα που το διαθέτει.
  • Εάν θέλετε να δείτε το μηχάνημα σε λειτουργία, ζητήστε από το κατάστημα να το λειτουργήσει παρουσία σας. Μπορείτε να βάλετε και άδεια πλαίσια, και να δείτε μέχρι κάποιο βαθμό, το πόσο σταθερή είναι η μηχανή, πόσο εύκολο είναι το χειριστήριο της, κτλ.
  • Αποφύγετε τους μελιτοεξαγωγείς που φέρουν τη μηχανή τους στο πάνω μέρος, πάνω από το καπάκι (φωτό), όπως αυτός ο κινέζικης κατασκευής, αλλά και κάποιοι άλλοι που κυκλοφορούν ευρέως. Στη θέση αυτή η μηχανή λερώνεται εύκολα με μέλια, πρόπολες, ενώ είναι εύκολο να προσεγγιστεί από παιδιά, με τους αυτονόητους κινδύνους. Καλό θα ήταν η μηχανή να βρίσκεται από κάτω, σε όχι τόσο εμφανές και προσβάσιμο σημείο.
  • Η εταιρεία που θα επιλέξουμε να είναι γνωστή και αξιόπιστη. Αυτό θα μας εξασφαλίσει μεγάλη διάρκεια ζωής αλλά και σωστή εξυπηρέτηση και ανταλλακτικά, όταν κάτι πάει στραβά. 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas