Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Έρχεται η «Ιοκάστη» – Mετεωρολογικές προβλέψεις για καταιγίδες το Σαββατοκύριακο



Μπορεί ο καιρός να ήταν τις τελευταίες ημέρες καλός, αλλά όπως φαίνεται θα μας τα χαλάσει το Σαββατοκύριακο.

Το βαρομετρικό χαμηλό «Ιοκάστη», όπως αναφέρει το meteo.gr θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα από τον κόλπο της Σύρτης (βόρεια της Λιβύης) προς την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 10-11/2/2018, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες, και ισχυρές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Δυτ. Μακεδονία.

Σύμφωνα με το meteo.gr βροχές θα σημειωθούν από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, σε Πελοπόννησο, Νότιο Ιόνιο και Στερεά Ελλάδα. Μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου θα είναι ισχυρά. Βροχές αναμένονται και στην Αττική καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και καταιγίδες από το μεσημέρι έως και τα μεσάνυχτα. Εντωμεταξύ, χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά, στη δε Δυτ. Μακεδονία από τα 600 μ.

Για την Κυριακή, το meteo.gr προβλέπει ότι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, και από το μεσημέρι και έπειτα θα εξασθενήσουν.
Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε χθε η ΕΜΥ, προβλέπει μεταβολή του καιρού από το Σάββατο με κύρια χαρακτηριστικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θυελλώδεις άνεμοι.
Αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Το Σάββατο (10-02-2018)

Βροχές

Απο τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και σταδιακα τα υπολοιπα ηπειρωτικα, οι Σποραδες, η Εύβοια και τα νησια του βορειου Αιγαιου.
Το βράδυ οι Κυκλάδες και πιθανον προσκαιρα η Κρητη.
Τη νύχτα τα νησιά του ανατολικου Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.
Χιονοπτώσεις

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινα της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο απο τα 700-800 μέτρα.

Την Κυριακή (11-02-2018)

Βροχές

Κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ η Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικου Αιγαίου.
Μεχρι το μεσημέρι η δυτική Στερεά, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανον το Ιονιο, η Ήπειρος και τα νησια του βορειου Αιγαιου.
Μέχρι το πρωί η κεντρική Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία.
Χιονοπτώσεις

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου απο τα 600-700 μέτρα και της δυτικής Μακεδονίας από τα 700-800 μέτρα.

Για πλημμύρες προειδοποιεί ο Καλλιάνος

Για πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, επισημαίνοντας τον κίνδυνο πλημμυρών, προειδοποιεί και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος:

«Ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο τις τελευταίες ώρες έχει «γεννηθεί» στην περιοχή ανοιχτά της Τυνησίας, τις επόμενες ώρες θα κινηθεί βορειοανατολικότερα, θα περάσει νότια από τη Σικελία, θα βαθύνει περισσότερο (θα γίνει δηλαδή πιο ισχυρό) και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου αλλά και του πρωινού της Κυριακής θα περάσει πάνω από την Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas